Gustarea perfectă de seară – sandviș cu humus verde și murături
Acest sandviș cu humus verde poate fi preparat perfect cu humus și murături, dacă te grăbești. Dacă vrei să îți dedici puțin mai mult timp pentru a le prepara în propria bucătărie, tu și familia veți fi recompensați cu un sandviș delicios, care va fi gata în aproximativ 25 de minute. Cine nu și-ar dori o gustare ușoară de seară hrănitoare pentru întreaga familie?
Iar rețeta de murături de mai jos poate fi folosită și atunci când pregătești altceva decât acest sandviș cu humus, cum ar fi taco, salate. În principiu, la orice preparat care poate beneficia de gustul acrișor al murăturilor. Ca secret culinar, ar trebui să știi faptul că dacă tai legumele cât mai subțiri, vei reuși să obții rezultatul final mai repede, scurtând timpul de murare.
INGREDIENTE (per sandwich)
2 felii de pâine integrală, ușor prăjite
1/4 cană de humus verde
3-4 felii subțiri de castravete
1-2 frunze de salată
murături, după gust (tăiate fâșii, dacă este necesar)
pentru murături:
5-7 morcovi medii
1 ceapă medie roșie
1 cană de oțet din vin alb
1 cană cu apă
1/4 cană de miere sau sirop de arțar
2 1/2 lingurițe de sare
1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu (opțional)
PREPARARE
1. Pentru a face legumele murate, se curăță morcovii de coajă și se taie julienne. Ceapa se curăță și se taie felii subțiri. Se pun morcovii într-un borcan, iar ceapa într-un alb borcan.
2. Într-o tigaie de mărime medie, se combină oțetul, apa, îndulcitorul, sarea și fulgii de ardei, dacă folosești. Se aduce amestecul la fierbere ușoară, apoi se toarnă câte jumătate de amestec în fiecare borcan. Cu ajutorul unei linguri, se presează ușor ceapa și morcovii în lichid, apoi se lasă murăturile să se răcească la temperatura camerei. Ar trebui să fie gata în aproximativ 30 de minute.
3. Pentru a asambla sandvișurile, se întinde un strat consistent de humus pe fiecare felie de pâine prăjită. Se adaugă un strat de felii de castraveți, urmat de murături. Se pune cea de-a doua felie de pâine cu humus cu fața în jos, pe stratul de murături.
Sfat:
Poți alege ce legume dorești pentru acest sandviș, nu doar cele enumerate mai sus. Poți înlocui cu felii subțiri de ridichi, varză, fenicul, sfeclă, etc. Dacă dorești să faci o singură varietate de murături, fie poți dubla cantitățile de morcovi sau de ceapă sau reduce la jumătate cantitatea de oțet și restul ingredientelor.
Dacă ți s-a părut utilă această rețetă de sandviș cu humus verde și murături, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.
The post Sandviș cu humus verde și murături pentru toată familia appeared first on Totul Despre Mame.